Meghan Markle lecsúszott a brit állampolgárságról

2021. január 9. – 10:13

frissítve

Meghan Markle lecsúszott a brit állampolgárságról
Fotó: Tolga Akmen / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy valószínűséggel nem kapja meg a brit állampolgárságot Meghan Markle sussexi hercegné, Harry herceg felesége, mivel nem felelt meg az egyik alapkövetelménynek, amely

kiköti, hogy az állampolgárságot igénylő személynek minimum három évet Nagy-Britanniában kell élnie,

írja a US Weekly.

Harry herceg és Meghan Markle színésznő 2016-ban egy vakrandin találkoztak először, másfél évvel később a brit herceg pedig eljegyezte az amerikai színésznőt. A pár 2018. május 19-án házasodott össze, ám kevesebb mint egy év után, Harry herceg és Meghan Markle 2020. január 8-án az Instagram-oldalukon jelentették be, hogy több hónapnyi mérlegelés után úgy döntöttek, visszalépnek a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szerepüktől, és anyagi függetlenségre vágynak. Akkor azt is hozzátették, ezzel együtt továbbra is támogatják II. Erzsébet királynőt, és tiszteletben tartják kötelességeiket.

A brit királyi családdal szakító pár 2020 márciusában először Kanadába, onnan pedig az Egyesült Államokba, azon belül is Los Angeles-be költözött. Archewell néven médiacéget alapítottak, amely filmes és televíziós produkciókkal is foglalkozik, magában foglal egy multimédiás oktatóbirodalmat, valamint egy egészséges életmóddal foglalkozó honlapot. A cég első nagy dobása az a podcastsorozat, amelynek első részét már karácsonykor hallani lehetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!