Kim Dzsongun szerint Észak-Korea fejlődésének fő gátja Biden beiktatása után is Amerika lesz

2021. január 9. – 07:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Akárki is foglalja el a Fehér Házat, Washington ellenséges politikája nem változik majd Észak-Korea irányába, idézte Kim Dzsongun szavait az észak-koreai állami hírügyügynökség, a KCNA.

Az észak-koreai vezető a Koreai Munkapárt kongresszusán Észak-Korea legnagyobb ellenségének és fejlődése fő gátjának nevezte az Egyesült Államokat, írja az MTI.

A KCNA tudosítása szerint Kim Dzsongun kitért arra is, hogy az amerikai-észak-koreai kapcsolatok megújításának kulcsa az Egyesült Államok kezében van. Burkolt fenyegetésként pedig arról is beszámolt, hogy országa számos csúcstechnológiájú fegyvert fejleszt, és képes jelentősen kibővíteni nukleáris arzenálját. Hozzátette ugyanakkor, hogy

Észak-Korea elsőként nem vetne be nukleáris fegyvert az Egyesült Államok ellen, és hajlandó tárgyalni Washingtonnal.

Megfigyelők szerint Kim ezzel máris nyomás alá akarja helyezni az új amerikai kormányt.

Joe Biden leendő elnök választási kampányában „orgyilkosnak” nevezte Kim Dzsongunt, Észak-Korea pedig „olyan veszett kutyának” bélyegezte Bident, amelyet „bottal kell agyonütni”.

Donald Trump ugyan háromszor is találkozott Kim Dzsongunnal, akit „nagyszerű fickónak” hívott, végül azonban nem ért el semmilyen haladást a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésében. Joe Biden októberben azt mondta, hogy csak azzal a feltétellel hajlandó Kimmel találkozni, ha Észak-Korea belegyezik nukleáris kapacitásának csökkentésébe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!