Óriási tűz pusztított a csíksomlyói romatelepen

2021. január 8. – 10:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hatalmas tűz ütött ki csütörtök este a Csíkszeredához tartozó Csíksomlyó főként romák lakta részén, számolt be a helyszínről a Maszol.ro. A lap a Facebookon élőben is közvetítette, ahogy a hivatásos tűzoltók a környékbeli falvak önkéntes tűzoltóinak segítségével küzdöttek a gyorsan terjedő lángokkal.

„A családok próbálták menteni a menthetőt, sok kisgyermek hiányos öltözetben, mezítláb, pokrócokba burkolózva, sírva menekült a telepről. Az állattartók kiengedték az istállókból, ólakból a lovakat, a disznókat. Utóbbiak a környéken kószáltak, míg a lovak a város forgalmasabb részére is bejutottak”

– olvasható a helyszíni tudósításban.

Az eddigi hírek szerint a tragédiának nincs sérültje vagy halálos áldozata, a kár viszont már csak azért is jelentős, mert több százan maradtak fedél nélkül. A károsult családokat az éjszaka folyamán a helyi Erőss Zsolt Sportcsarnokban szállásolták el.

Az este 11-kor még mindig négy egységgel dolgozó tűzoltók közleménye szerint húsz faépület égett le mintegy ezer négyzetméter területen. A lángok keletkezésének okát még vizsgálják.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!