Trump is arra kéri híveit, tüntessenek érte Washingtonban

2021. január 3. – 11:15

Másolás

Vágólapra másolva

Január 6-án összeül az amerikai Kongresszus két háza, hogy jóváhagyják az elektori szavazatokat és hitelesítsék Joe Biden győzelmét az amerikai elnökválasztáson. Az esemény várhatóan nem lesz zökkenőmentes, több republikánus szenátor jelezte, nem fogadják el azoknak az államoknak az elektorait, ahol Donald Trump vitatta Joe Biden győzelmét.

Erre a napra Trump hívei nagy tüntetést szerveznek Washingtonba, és Twitteren a még január 20-ig hivatalban lévő elnök is a részvételre buzdítja táborát. A Trump által megosztott videó szerint ez az esemény lehet a legnagyobb az amerikai főváros történetében, a demonstrálók pedig azt fogják követelni, hogy a Kongresszus fordítsa meg az eredményt több államban.

Az eseményen felszólal majd Trump több korábbi munkatársa, például a híres/hírhedt republikánus kampányguru és bajkeverő Roger Stone is, akiről pár éve egy érdekes dokumentumfilm is készült. Közleményük szerint a tüntetésen jelen lesz majd a Proud Boys nevű szélsőjobboldali szervezet is, amely azt ígérte, tagjai rekordszámban lesznek a jelen az eseményen, igaz, nem a hivatalos fekete-sárga színű szerelésükben, hanem inkongnitóban.

Az esemény főszervezője a Woman for America First nevű trumpista szervezet, amely több lockdown-ellenes tüntetést rendezett a koronavírus-járvány idején. (Newsweek)

Legfrissebb híreinket itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!