Lemondott a kanadai miniszter, mert a lezárások idején karibi utazáson járt

2021. január 01. – 12:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ontario pénzügyminisztere elismerte, hogy hibázott.

Kanadában az év végével lemondott tisztségéről Ontario tartományi pénzügyminisztere. Rod Phillips a tartományára vonatkozó szigorú korlátozások ellenére elutazott egy eltitkolt karibi vakációra, ez került az állásába.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

A pénzügyminiszter távozását főnöke, Doug Ford kormányfő jelentette be, Rod Phillips miniszter bocsánatot kért és buta hibának nevezte a Saint-Barthélemy francia szigetre szervezett utazását. A kicsi sziget 10 ezer fős, érdekessége, hogy ma is szinte kizárólag franciák lakják.

A BBC cikkéből kiderül, hogy a magyar szurkolók külföldi meccsein gyakran használt rigmusa („itthon vagyunk, itthon vagyunk”) alighanem Ontarióban is adekvát lenne. A politikust ugyanis az Új Demokrata Párt helyi vezetője, Andrea Horwath szólította fel lemondásra, és a miniszterelnök egy Peter Bethlenfalvy nevű pénzügyi szakembert kért fel Phillips utódjának.

Phillips azzal védekezett, hogy már a szigorítások előtt elutazott a „telelésre”, vagyis nem azok ismeretében távozott, hanem ott érték a változások. Álláspontját ugyanakkor gyengítette, hogy már a karibi party előtt is volt egy hasonló ügye, akkor a szigorú utazási ajánlások ellenére svájci utazáson vett részt.

Kövess minket Facebookon is!