Lovaggá üti Hamiltont II. Erzsébet királynő

2020. december 31. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

A jövőben Sir Lewis Hamiltonnak lehet majd nevezni a hétszeres világbajnok Forma 1-es pilótát, akit II. Erzsébet királynő üt lovaggá újévkor. Csütörtök hajnalban ismertették újévi kitüntetettek listáját, melyre 1239 név került – írja az MTI.

Rengeteg egészségügy dolgozót és önkéntes segítőt jutalmaz idén a királynő, 229 név mellett szerepel, hogy a koronavírus-járvány elleni küzdelemben vállalt szerepükért részesültek az elismerésben. II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom rendjének tagja címet adományozta például a 104 éves Ruth Saundersnek, aki végiggyalogolta a maratoni távot, és így gyűjtött pénzt a London környéki helikopteres légimentő-szolgálatnak. Minden idők legidősebb kitüntetettje a 106 éves Anne Baker lett, aki szintén az MBE címben részesült jótékonysági tevékenységéért.

Az uralkodói kitüntetéseket évente kétszer ítélik oda, először II. Erzsébet királynő júniusi születésnapján, majd újév előestéjén. Az idei születésnapi kitüntetési lista összeállítását azonban októberre halasztották, hogy a koronavírus-járvány megfékezésében segítők közül minél többeket lehessen jutalmazni.

A művészvilág sztárjai közül szintén lovagi rangra emelte a királynő Roger Deakins operatőrt, aki a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjat kapta az 1917 című háborús film fényképezéséért, és kitüntette Dave Lewist, a Tesco volt vezérigazgatóját.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!