Autókból mentettek embereket a horvát RTL tudósítói

2020. december 30. – 13:54

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is zajlik a károk felmérése a horvátországi földrengések után, de szerencsére már lehet tudni, hogy volt, akit sikerült kimenteni a romok alól. A 24sata írt például egy nőről, akit a petrinjai önkormányzat egyik irodájában temetett be a törmelék. Az épület tetőszerkezetének egy része több fallal együtt beomlott, az iroda ajtaját teljesen elfedte a törmelék.

Mikor megérezte a rengéseket, a nő a székével védte magát, így maradhatott életben. Egy idő után kiszagolták a keresőkutyák, így a tűzoltók elkezdték elpakolni a törmeléket, és több óra után eljutottak a nőig. Először a fejét szabadították ki, hogy egy orvos oxigénmaszkot tudjon rakni az arcára, majd az egész testét kiszabadították.

A horvát RTL két tudósítója épp a polgármester beszédét vette, mikor a 6,3-as földrengés megrázta a várost. Amint a rengés abbamaradt, Ilija Radić újságíró kiabálni kezdett, hogy kell-e valakinek segítség. Elmondása szerint rengeteg segélykérést kapott válaszul. Mikor meglátta, hogy egy férfi és egy gyerek egy autóba szorul, több arra járóval odarohant és kiszabadították a kisfiút.

„Nem tudom, ki volt ez a férfi, hogy hogy hívják, de a higgadtsága bámulatos volt. Csak a fiáról kérdezett, de amint mondtuk neki, hogy biztonságban van, azonnal megnyugodott”

– mesélte Radić az autóban ragadt férfiről, akit nem sokkal később a tűzoltók kiszabadítottak.

A magyar katasztrófavédelem hat raklapnyi segélyszállítmányt küld Horvátországba, többek között ágyakat. A két tonnás szállítmány várhatóan szerda estig megérkezik a horvát polgári védelem raktárbázisára.

A földrengésnek hét halálos áldozata van, huszonhat sérültet vittek kórházba.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!