Lukasenko semelyik vakcinával nem fogja beoltatni magát

2020. december 26. – 09:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem okozott meglepetést az erősen vírusszkeptikus belorusz elnök, Alekszandr Lukasenko, aki közölte, nem kér a vakcinából, és nem fogja beoltatni magát. Az országot 26 éve irányító Lukasenko korábban azt közölte, hogy csak koronavírustól nem hal meg senki.

A hivatalosan közölt, nehezen ellenőrizhető számok szerint nem omlott össze a helyi egészségügyi ellátórendszer, sőt, a korábbi évekkel összevetve a halottak száma sem ugrott meg látványosan, bár helyi orvosok szerint beteg jóval több van kórházon kívül, mint amennyi a statisztikában megjelenik.

Lukasenko, aki korábban maga is átesett a fertőzésen, kijelentette, hogy a szkeptikusok közé tartozik. Azt mondta, tudatta az egészségügyi miniszterrel, hogy nem fogja kérni a vakcinát, ugyanakkor a lakosság számára lehetővé teszi ezt, és még a tavasszal 1,2-2 millió lakost terveznek beoltani, attól függően, hogy mekkora lesz erre a hajlandóság.

Az MTI cikke szerint azt is elmondta, hogy 5-6 különböző vakcina beszerzését tervezik, de leghamarabb az orosz oltóanyag lesz elérhető, amelyet részben importálnak, részben helyben fognak előállítani.

Kórházban a montenegrói elnök

Tüdőgyulladással kórházba került Milo Đukanović montenegrói köztársasági elnök, koronavírustesztjei azonban negatív eredményt mutattak – közölte az ország államfői hivatalának sajtószolgálata péntek este. A tájékoztatás szerint orvosai javaslatára Đukanovićot kórházba vitték kezelésre.

Népességarányosan Montenegró a világjárvány legerősebben sújtott országai közé tartozik. A mintegy 600 ezer lakosú államban eddig csaknem 46 ezren fertőződtek meg igazoltan koronavírussal, a halálos áldozatok száma pedig 652.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!