Először lesz latinó szenátora Kaliforniának

2020. december 23. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó Alex Padillát nevezte ki szenátornak, miután Kamala Harris alelnökké választásával megüresedett a pozíció. Noha Kalifornia lakosságának 39 százaléka spanyolajkú, a 47 éves demokrata politikus mindössze az első latinó szenátor lesz az állam történetében. Padilla kinevezésével hat latinó szenátor lesz a százfős szenátusban 2021-től (az amerikai lakosok 18,5 százaléka latinó).

A mexikói bevándorlók gyermekeként született mérsékelt politikus Los Angeles-i önkormányzati képviselőként kezdte politikai pályáját, majd 2006 és 2014 között az állami szenátus tagja volt. 2015-ben Kalifornia államtitkárának nevezték ki (ez a harmadik legmagasabb pozíció a kormányzó és a kormányzó-helyettes után, legfőbb feladata a választások megszervezése), mely tisztséget egészen eddig viselte.

Padilla a koronavírus visszaszorítását és a járvány okozta gazdasági problémák megoldását nevezte a januárban megalakuló szenátus legfontosabb feladatának a Los Angeles Timesnak kinevezése után adott interjújában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!