Huszonnyolc évvel ezelőtt elkövetett gyilkosságért kapott börtönt egy indiai pap és egy apáca

2020. december 23. – 21:47

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 1992-ben történt apácagyilkosság ügyét zárták le most Indiában, aminek a végén egy katolikus papot és egy apácát ítéltek életfogytiglani börtönbüntetésre.

A vádak szerint Thomas Kottoor atya és Sephy nővér ölte meg 1992-ben a 21 éves Abhaya nővért, mert az rajtakapta őket, hogy egymással szexeltek. A gyilkosság után a nyomokat is eltüntették a tettesek, írta a BBC. A nő holttestét a dél-indiai Kottayamban, a Szent Piusz kolostor kútjában találták meg.

A rendőrség azt gondolta, hogy a fiatal apáca öngyilkos lett, de a család és aktivisták nyomására újraindították a nyomozást. 1993-ban az indai központi nyomozóiroda vette át az ügyet, de nem találtak gyanúsítottat.

Az ügyészség egy másik papot, Jose Poothrikkayilt is meggyanúsította, hogy tiltott kapcsolatot létesített Sephyvel, gyilkossággal is megvádolták 2008-ban, de bizonyítékok hiányában elengedték. Ekkor tartóztatták le Sephyt és Kottoort is, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket. Ezután hosszú pereskedés következett, amit 12 év után zártak le életfogytiglani börtönbüntetésekkel.

A most 69 éves Kottoor továbbra is kitart az ártatlansága mellett. Az 55 éves Sephy nem kommentálta a szerdán meghozott ítéletet.

A Telex friss híreit itt olvashatja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!