Emberek tízmillióit érintheti az Amerika keleti partjára lecsapó hóvihar

2020. december 17. – 14:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erős hóvihar söpör végig az Egyesült Államok északkeleti részén, az emiatt tizennégy államban elrendelt készültség pedig több mint 60 millió embert érinthet. Az előrejelzések szerint Pennsylvaniában és New Yorkban 60 centi hó is eshet, a leginkább érintett területeken áramkimaradásra és eltorlaszolt utakra lehet számítani – írja a BBC.

A hóvihar miatt Pennsylvaniában és New Yorkban is volt már tömegkarambol, előbbi esetben ketten meg is haltak, többen pedig megsérültek. A meteorológusok tájékoztatása szerint lesznek helyek, ahol egyszerre több hó fog leesni, mint tavaly télen összesen. Az időjárás hatására több mint ezer repülőjáratot kellett törölni, és több vonatot is leállítottak, az autósokat pedig figyelmeztették, hogy mielőtt kocsiba ülnek, nézzék meg, hogy mire lehet számítani a térségben, és ne vezessenek rossz időjárási viszonyok között.

A hatóságok szerint a viharok nem állnak majd a koronavírus elleni vakcina kiosztásának útjába, de arról már érkeztek beszámolók, hogy több államban átmenetileg le kellett állítani a tesztközpontokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!