Pozitív koronavírustesztje után meghalt Szváziföld miniszterelnöke

2020. december 14. – 05:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Négy héttel a pozitív koronavírustesztje után meghalt Ambrose Dlamini, Szváziföld 52 éves miniszterelnöke, írja a BBC. A politikust egy dél-afrikai kórházban érte a halál. Az Afrika déli részén fekvő ország egyike a világ utolsó abszolút monarchiáinak.

Ambrose Dlamini a Világgazdasági Fórum Cape Town-i ülésén 2019-ben – Fotó: Rodger Bosch / AFP

Az egymilliós országban hivatalosan 6768 igazolt koronavírus-fertőzött van, és 127 ember halála hozható összefüggésbe a betegséggel.

Amikor Dlamini betegségét bejelentették, még tünetmentességről számoltak be. Két héttel később már azt jelentették be, hogy a gyors felépülés érdekében egy dél-afrikai kórházban folytatódik a posztját 2018 októberétől betöltő politikus gyógykezelése.

Dlamini a kinevezése előtt bankárként, illetve egy telekommunikációs cég vezérigazgatójaként dolgozott. Kinevezésekor 50 éves volt, ezzel ő volt Szváziföld legfiatalabb miniszterelnöke.

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért!

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!