Tízmillió forintos szerződést kötött az amerikai magyar nagykövetség egy alt-rightos lobbistával

2020. december 14. – 13:21

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar kormány tízmillió forintnak megfelelő dollárért szerződtetett újabb amerikai lobbistát David Reaboi személyében. A Politico jellemzése szerint „jobboldali Twitter-harcos”, aki abból az amerikai alt-rightos körből érkezett, aminek fontos szerepe volt Donald Trump 2016-os elnökválasztási győzelmében, írja a Szabad Európa.

A washingtoni magyar nagykövetség 35 ezer dolláros (közel tízmillió forint) szerződést kötött a férfi Strategic Improvisation nevű kommunikációs cégével, hogy javítsák a magyar kormány amerikai megítélését. A megbízása szeptember 25. és december 20. között időszakra szólt. Reaboi feladata, hogy szembeszálljon a Magyarországot negatívan érintő médiamegjelenésekkel, valamint hogy interjúlehetőséget teremtsen magas rangú magyar kormányzati tisztségviselőknek. A szerződés életbelépése óta mintegy 50 tweetben foglalkozott a magyar politikával.

Reaboi New Jerseyben született és nőtt fel, állítása szerint a szülei Erdélyből bevándorolt magyar zsidók, és ő maga is beszéli a magyar nyelvet. A kétezres évek második felében ismerkedett meg Andrew Breitbart újságíróval, a szélsőségesen jobboldali és trumpista Breitbart News alapítójával, akit a mentorának tart. Tagja volt Trump-adminisztrációjának is, egy 2017-es cikk nemzetbiztonsági tanácsadóként hivatkozik rá.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!