Évek óta nem tudják felszámolni a román koldusok bordélyt is működtető sátortáborát egy londoni luxusnegyedben

2020. december 14. – 20:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brit belügyminiszternek, Priti Patelnek írt levelet a westminsteri városi tanács vezetője, aki szerint az ország egyik leggazdagabb negyede az összeomlás szélén áll, mert a hatóságok évek óta képtelenek felszámolni egy hajléktalan román koldusok által ide felhúzott sátortábort. Dacára annak, hogy egy általános iskola közelében lévő sátorban bordélyházat is üzemeltet egy testvérpár – írja a Telegraph.

A londoni Mayfairben, azon belül is a Park Lane-en hét éve állnak már a sátrak. A Hyde Park és egy rakás luxusautó-kereskedés között felhúzott táborba elsősorban Romániából érkeznek cigány családok, akik a helyi kutakban mosakszanak és a metrót használják vécének, mielőtt elmennének koldulni szerte a városban. Rachael Robathan most emiatt kereste meg a belügyminisztert, akit arra kért, hogy szabjon gátat a Nagy-Britanniába embereket csempésző bűnszervezetek tevékenységének, és erősítse meg a bevándorlókra vonatkozó törvényeket, hogy a brexit után ki lehessen toloncolni a professzionális koldusokat.

Robathan leveléből kiderült, hogy egy iskolától nem messze felállított két sátor bordélyként üzemelt, az itt dolgozó lányok a gyerekeiket kísérő szülőknek kínáltak szexet, és sokszor úgy dolgoztak, hogy be lehetett látni hozzájuk. Emellett ráadásul drogkereskedőket is odacsábítottak a környékre, így hamarosan mindennapossá vált az alkohol és a drogok látványa, a sátraknak otthont adó területen pedig egyre több volt az eldobált óvszer, a kerítéseken száradó ruhák és az emberi ürülék. A tanács többször is megpróbálta kiebrudalni a testvérpárt a területről, de minden alkalommal csak azt érték el, hogy pár utcával arrébb vitték a sátraikat. A tanács vezetője azt is kiemelte, hogy több sátor

a londoni belváros főutcájának is nevezett Downing Streettől néhány száz méterre található, de a jelenlegi törvények alapján nem lehet átkutatni őket.

Egy korábbi felmérés alapján ráadásul az itt élők döntő többsége az Európai Gazdasági Térség tagállamainak valamelyikéből érkezett, ezért szinte lehetetlen deportálni őket. Annak ellenére, hogy otthon lenne hol élniük, egyszerűen csak inkább az angol utcákat választják, és még pénzt is tudnak hazaküldeni az otthon maradtaknak. Egy másik tisztviselő szerint a Park Lane-en található tábor borzasztóan néz ki, és jelenleg a koldusok és a szervezett bűnözés központjaként szolgál. A belügy szóvivője szerint januártól ugyanakkor meg lehet majd oldani a problémát, a külföldről érkező hajléktalanokat ugyanis kitoloncolhatják majd az országból, amennyiben konzekvensen elutasítják a segítséget, és antiszociálisan viselkednek. Mint mondta, akik az országban szeretnének élni, azoknak olyan módon kell ezt tennie, ami nem okoz terhet az adófizetőknek, és elősegíti az integrációt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!