Több mint ötven diákot keresnek a nigériai iskolai támadás után

2020. december 13. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

54 diáknak veszett nyoma a nigériai Kankara bentlakásos fiúiskolájából, miután péntek éjjel fegyveres támadók százával hurcolták magukkal az intézmény tanulóit, írja az MTI az Arise helyi tévé híradása nyomán.

Ahogy korábban a Telex is beszámolt róla, a motorokon érkező támadók péntek este 11 óra környékén hatoltak be az iskola területére, ahol válogatás nélkül tüzet nyitottak, amikor a diákok már aludtak. Az iskolában több mint 800 diák él, mintegy 200 elmenekült tanulót megtaláltak már, a többieket a környéken lakó önkéntesek segítségével keresik a hatóságok.

A biztonsági erők közlése szerint a nigériai rendőrség, hadsereg és légierő nagyszabású mentőakciót indított a diákok kiszabadítása érdekében. „Rendőrségi alakulatok követték az elkövetőket, sikerült kétszáz diákot visszaszerezni” – közölték.

Katsina állam kormányzója, Aminu Bello Masari támadás másnapján a főiskolába látogatott, ahol kijelentette, a kormány mindent megtesz a diákok kiszabadítása érdekében, egyben azonnali hatállyal elrendelte a bentlakásos iskolák ideiglenes bezárását az állam területén.

A támadást 48 órával azután hajtották végre, hogy Muhammadu Buhari nigériai elnök látogatást tett szülővárosában, a szintén Katsina államban találgató Daurában. Az első nyomozati eredmények szerint feltehetőleg emberrablók követték el a támadást, akik váltságdíjat akarnak kicsikarni. Hasonló atrocitásokat azonban a Boko Haram iszlamista terrorszervezet is elkövetett már a múltban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!