Kína átadta óriási függőhídját, amin rekordsebességgel közlekedhetnek a vonatok

2020. december 11. – 14:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Átadták Kínában az ország első kétszintes nagyvasúti-közúti függőhídját közölte a China News hírportál nyomán az MTI.

A 6409 méter hosszú Vufengsan–Jangce-híd a kelet-kínai Csiangszu tartományban található, és a Jangce-folyó felett ível át. A kétszintes híd alsó szintjén négy vágány található, ezek közül kettőt óránkénti 250 kilométeres, két tartalékvágányt pedig óránkénti 200 kilométeres haladási sebesség elbírására terveztek. Több kínai hírforrás azt állítja, hogy a tesztek során 275 km/h-val is sima volt az átjutásuk a vonatoknak.

A Vufengsan–Jangce-híd egy évvel átadása előttFotó: Meng Delong / Xinhua via AFP
A Vufengsan–Jangce-híd egy évvel átadása előttFotó: Meng Delong / Xinhua via AFP

A függőhíd felső szintjén pedig nyolcsávos autópálya fut, amelyen a kocsik óránkénti 100 kilométeres sebességgel mehetnek.

A hírügynökség szerint az építmény világ első olyan vasúti közlekedésre alkalmas függőhídja, amelyen szupergyorsvonatok haladhatnak át. Kínában pedig az első olyan híd, amely vasutat és gyorsforgalmi utat köt össze.

Az RT összefoglalójában az áll, hogy Kínában nagy hídépítési láz van, a kínai vasúttársaság közlése szerint több mint 14 ezer vasúti hidat adtak át 2016 óta. Ezek összesen körülbelül 9000 kilométer hosszúak, a gyorsvonatok számára épített 6392 híd összesen 6343 kilométeres.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!