Hárommillió dollárért eladó Donald Trump gyerekkori otthona

2020. december 10. – 19:01

Másolás

Vágólapra másolva

Négy év alatt már negyedszer árulják az Egyesült Államok 45. elnökének, Donald Trumpnak a gyerekkori házát. Az ingatlan irányára hárommillió dollár, írja a Reuters.

A Tudor-stílusú ház New York Queens kerületében, a jómódú Jamaica Estates városrészben található. Az öt hálószobás házat Donald Trump édesapja, Fred Trump építette 1940-ben, de csak tíz évig éltek itt. 1950-ben, amikor Donald Trump négyéves volt, akkor egy hatalmas, 23 szobás kastélyba költöztek át.

Az ingatlannak az utóbbi években több tulajdonosa is volt, 2016-ban egy család 1,4 millió dollárt fizetett érte. Egy 2017. január 17-i aukción, három nappal Donald Trump elnöki beiktatása előtt egy ismeretlen ajánlattevő 2,14 millió dollárért szerezte meg. 2019-ben a Trump Birth House LLC néven bejegyzett cég mindössze tíz napig 3 millió dollárért árulta. „Ez a tulajdonos bérelt fel most minket, hogy újra eladjuk a házat” – mondta Misha Haghani, a házat áruló cég vezetője.

Donald Trump gyerekkori háza 2020. december 9-én, New Yorkban – Fotó: Eduardo Munoz/Reuters

Az elég tehetősek 2017-ben néhány napra is kibérelhették a házat az Airbnb-n, éjszakánként 700 dollárért lehetett itt megszállni. A szomszédok szerint a hárommillió dolláros kikiáltási ár egyszerűen túl magas, a környéken olcsóbban is lehet hasonló házakat találni.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!