350 kg anabolikus szteroid lapult egy moldovai nagykövetségi autóban

2020. december 9. – 19:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egészen furcsa botrányba került szombaton Moldova moszkvai nagykövete, akit azután hívtak vissza pozíciójából, hogy szombaton 350 kilogramm anabolikus szteroidot találtak a nagykövetséghez tartozó, diplomáciai rendszámmal közlekedő kisbuszban a moldovai-ukrán határon. A megtalált teljesítményfokozó szer értéke nagyjából 137 millió forint a moldovai vámhatóság becslése szerint.

Az eset után a sofőrt 72 órára őrizetbe vették, eközben viszont országos balhé lett az ügyből Moldáviában. Az Ion Chicu moldovai miniszterelnök kormánya által visszahívott moszkvai nagykövet, Andrei Neguta ugyanakkor semmilyen formában nem volt hajlandó reagálni az ügyre.

Az ügy nem sokkal azután robbant ki, hogy az oroszbarát államfő, Igor Dodon vereséget szenvedett a novemberi elnökválasztáson az Európa-barát Maia Sandutól. Dodon részben a moszkvai nagykövetséget hibáztatta választási kudarcáért, kifogásolva, hogy nem szavaztak elegen az Oroszországban élő moldovai állampolgárok közül. Sérelmezte azt is, hogy a nagykövetség ebédszünetet tartott a választás napján, miközben a diplomáciai képviselet előtt választópolgárok álltak sorban voksolásra várva.

Dodon elnöki megbízatása december 23-án ér véget. Sandu beiktatását december 24-én vagy 25-én tartják. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!