Maszk, covid-vakcina, a járvány vége, ezt kérik a gyerekek a fa alá

2020. december 9. – 18:08

Másolás

Vágólapra másolva

A Mikulásnak (itthon Jézuska) írt karácsonyi kívánságokat taglaló leveleken is tökéletesen tükröződik, hogy 2020 mekkora megpróbáltatást jelent a világban, és hogy ez milyen súllyal nehezedik a gyerekekre. A CNN az amerikai postaszolgálattal karöltve ásott a dolgok mélyére, köszönhetően egy jótékonysági akciónak, aminek keretén belül a posta már 1912 óta gyűjti az ottani szokás szerint a Mikulásnak az Északi-sarkra küldött, a karácsonyi kívánságokat tartalmazó leveleket.

1912-ben a posta akkori főnöke, Frank HItchcock adott engedélyt a posta dolgozóinak arra, hogy felnyissák a Mikulásnak küldött leveleket, majd válaszoljanak is azokra. Később a posta jótékonysági szervezetekkel együttműködve elkezdett önkéntes adományozókat toborozni, akik valóra váltják a papírra vetett kívánságokat. A projekt 2017 több amerikai nagyvárosban online üzemre váltott, idén pedig a posta minden, az Északi-sarkra küldött levelet elérhetővé tesz az interneten. (Jelen formájában csak a leveleket lehet örökbe fogadni, a posta pedig titkosított rendszeren keresztül párosítja az adományként érkező ajándékokat az eredeti feladóval, hogy azok személyiségi jogai ne sérüljenek.)

A CNN ezek között bogarászva jutott arra, hogy a 2020-as koronavírus-járvány a gyerekek kívánságaira is komoly hatással van. Van, aki csak a koronavírus gyógymódját kérte a fa alá, mások a járvány végét, vagy épp maszkokat kértek, de elég sok olyan levél is érkezett, amiben azért kérnek ajándékokat, mert a járvány gazdasági hatása miatt a szülők anyagi helyzete ezt már nem engedi meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!