Sokkoló képek egy román kórházból: embertelen körülmények között tartották a koronavírusos, mentális betegeket

2020. december 7. – 15:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Óriási felháborodást váltottak ki azok a képek Romániában, amelyeken embertelen körülmények között magukra hagyott koronavírusos betegeket látni a romos Resita (magyarosan Resica) Megyei Kórház egyik osztályán, írja a Szabad Európa.

Gheorghe Borcean, a Román Orvosi Kamara (CMR) alelnöke azt mondta az újság román szerkesztőségének, hogy vizsgálatot indítanak a kórházban tapasztalható körülményei miatt.

A megrázó képeken a betegek hiányos öltözékben vagy meztelenül ülnek a koszos kórházi helyiségekben. Alina Stancovici, a kórház igazgatója elmondta: a képek a 3-as számú kórház tüdőgyógyászati osztályán készültek, amit nyáron 70 ággyal kibővítettek, hogy itt kezeljék a Covid-betegeket, köztük olyanokat is, akik mentálisan sérültek.

Gabriel Diaconu pszichiáter azt írta a Facebook oldalán, hogy a kórházi személyzet „bűnös hanyagsággal vádolható. A képek kegyetlenségre, érzéketlenségre, közömbösségre utalnak, miközben a dolgozóknak enyhíteniük kellett volna a betegek szenvedését. Az orvosoknak, nővéreknek, mindenkinek. Hogyan nevezheti valaki magát orvosnak, egészségügyi dolgozónak, ha hagyja, hogy az emberek megfázzanak a kórházi osztályán?” – írta.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!