Donald Trump szenátorai mellett kampányol, de valójában magával van elfoglalva

2020. december 6. – 07:26

Donald Trump szenátorai mellett kampányol, de valójában magával van elfoglalva
Donald és Melania Trump a valdostai kampányeseményen. Fotó: REUTERS/Jonathan Ernst

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton Donald Trump Georgia államban a január 5-i szenátorválasztás két republikánus jelöltje mellett kampányolt, de csak röviden buzdította a lakosságot, hogy szavazzanak David Perduere és Kelly Loefflerre, sokkal hosszabban beszélt saját magáról.

Arról, miként folytatja majd a jogi harcot a szerinte elcsalt elnökválasztás eredményének megfordításáért és hogy

„Meg akarom tartani az elnöki tisztséget, de segítenem kell ennek a kettőnek!”

A Reuters beszámolója szerint a republikánus pártban jó páran vannak, akik szerint Trump jelenléte és kampányolása inkább árt, mint használ. „Meg fogjuk nyerni ezt a választást. Meg fogják próbálni meggyőzni önöket arról, hogy vesztettünk. De nem vesztettünk” – hangoztatta például a valdostai gyűlésen. Ennek jócskán ellentmondanak a tények, az amerikai választást ugyanis magasan nyerte a demokrata Joe Biden.

A Reuters kiemelte azt is – ami egyébként a fenti fotón is látható – hogy a gyűlésen résztvevő közönség tagjai közül szinte senkin nem volt maszk.

Ez volt egyébként Trump első kampányeseménye, mióta november 5-én kiderült: Joe Biden lesz az USA új megválasztott elnöke. A januári szenátor-választáson a republikánus párt szövetségi felsőházi többségének megőrzése múlhat. Amennyiben veszítenek a republikánus szenátorjelöltek, akkor a felsőházban 50-50 arányú lesz a két párt szenátorainak aránya, és ebben az esetben a leendő szenátusi szavazások alkalmával Kamala Harris demokrata párti alelnök szavazata dönt majd.

>>A Telex legfrissebb híreit itt találja.<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!