Őrizetbe vették a székelyudvarhelyi kórház igazgatóját

2020. december 4. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) huszonnégy órára őrizetbe vette Lukács Antalt, a székelyudvarhelyi kórház menedzserét, valamint 11 másik gyanúsítottat, miután csütörtökön házkutatásokat tartottak, írja a székelyhon.ro.

A gyanú szerint Hargita és Brassó megyei kórházak túlárazott vagy felesleges egészségügyi felszereléseket és termékeket vásároltak. A közbeszerzések egy bizonyos cégre voltak szabva, a kórházak vezetői cserébe pénzt kaptak a cégtől.Lukács ellen három rendbeli hivatali visszaélés, három rendbeli kenőpénz-elfogadás és befolyás vásárlása miatt folytatnak eljárást. A menedzser a gyanú szerint 10 ezer eurót (3 millió 580 ezer forint) kapott, valamint beleegyezett további 89 ezer euró (31,8 millió forint) elfogadásába.

A NATO a kétezres évek elején jelezte, hogy Románia csak akkor csatlakozhat, ha felveszi a harcot az elburjánzó korrupcióval. A DNA jogelődje végül Traian Băsescu akkori államfő javaslatára alakult meg 2002-ben. A korrupcióellenes szervezet szorosan együttműködik a hírszerzéssel is.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!