Egy pillanatra bekapcsolta a kameráját a videokonferencián egy melegellenes litván képviselő, és megjelent mögötte egy félmeztelen férfi

2020. december 4. – 13:27

Másolás

Vágólapra másolva

Nem a magyar Szájer József volt az egyetlen politikus, aki a héten kínos helyzetbe került, miután lelepleződött – illetve ebben a Szájeréhez képest kevésbé egyértelmű esetben legalábbis a látszat ez – az ellentmondás a melegek ügyében hangoztatott nézetei és az életvitele között. A litván Petras Gražulis esetére a Szivárvány Misszió Alapítvány pénteki közleménye hívta fel a figyelmet. Az LRT szerdai híre szerint a parlamenti képviselő éppen konferenciahívásban volt a kulturális bizottsággal, amikor egy meztelen férfi tűnt fel mögötte a képernyőn.

Gražulis ismert LMBTQ-ellenes megszólalásairól, a vilniusi Pride-események alatti tiltakozásairól. Az ülést élőben közvetítette a litván parlament a Youtube-on. Körülbelül 13 perc 40 másodpercnél a politikus, aki addig nem volt látható, egy rövid időre bekapcsolta a kameráját, ekkor vált láthatóvá a háta mögött a meztelen felsőtestű alak.

A lap hiába próbálta kérdezni a politikust az esetről. A parlamenti bizottság elnöke, Vytautas Juozapaitis szerint kérdés, miért félmeztelen valaki munkaidőben, de egyébként szerinte valószínű, hogy egy családtag volt az illető, aki segített Gražulis-nak csatlakozni az üléshez, mert előtte technikai nehézségei voltak a képviselőnek.

Grazulis az eset után először azt mondta, hogy a fia volt az, aki épp segített neki megoldani valami számítógépes problémát, aztán megváltoztatta a sztorit, és úgy nyilatkozott, hogy egy évek óta vele ellenséges, őt üldöző újságíró, Andrius Tapinas volt az, aki már korábban is bukkant fel meglepetésszerűen a politikus környezetében. Az ügyről beszámoló újságok némelyike megjegyzi, hogy a férfi nem hasonlít Tapinasra. Grazulis ugyanakkor kitart a saját verziója mellett, mondván, lehet, hogy az újságíró manipulálta a kinézetét vagy a videót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!