Koronavírus viszi el a halálraítélteket is

2020. december 4. – 11:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tizenöt, siralomházban töltött év után a koronavírus vitte el Ohió legöregebb, kivégzésre váró rabját. A gyilkosságért elítélt, 79 éves, több sztrókon is átesett, demens James Frazier november 19-én halt meg. Az ügyvédei nemrégiben azért nyújtottak be kérvényt, hogy mentális alkalmatlanság miatt ne hajtsák végre rajta a halálos ítéletet.

Missouri siralomházának egyik rabja is Covid-19-ben halt meg. Az 56 éves Richard „Ricky” Davis, akit két nő megkínzásáért és megöléséért ítéltek halálra, tizenhat napot töltött lélegzetetőgépen, míg végül december 1-jén belehalt a betegségbe. 12 évet töltött halálraítéltként a siralomházban.

A Tennessee állambeli Riverbent intézet siralomháza is fertőzési gócponttá vált a Death Penalty Information Center (DPIC) szerint. Itt 11 rab betegedett meg.

A Marshall Project jelentése szerint december 3-ig az Egyesült Államokban 1568 fogvatartott halt meg koronavírusban, több, mint ahány embert összesen kivégeztek a halálbüntetés hetvenes évekbeli, újbóli bevezetése óta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!