Már nem gyanúsítják azzal a svéd nőt, hogy évtizedekig fogva tartotta fiát

2020. december 3. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

A svéd ügyészek ejtették az ügyet annak a nőnek az esetében, akit azzal gyanúsítottak, hogy évtizedeken át fogva tartotta fiát, írja a BBC. A hatóságok szerint nem találtak bizonyítékot arra, hogy a 41 éves férfit akarata ellenére tartotta fogva 70 éves anyja.

Az ügy úgy robbant ki, hogy vasárnap a férfi nővére elment a lakásba, miután hallotta, hogy anyja kórházban van. Azt állította a svéd lapoknak, hogy még fiatal korában költözött el, és azóta nem is látta a testvérét, akit 11-12 éves korában kivették az iskolából.

A nő az Expressen című svéd napilapnak azt mondta, hogy a lakásba belépni olyan volt mint egy rémálomba, a házat vizelet és szemét borította, a férfi – akit sérülések borítottak a testén – pedig úgy bűzlött, a fogai hiányoztak.

Rendőrök érkeznek a házhoz, ahol a nő és fia lakik – Fotó: Jonathan Nackstrand / AFP
Rendőrök érkeznek a házhoz, ahol a nő és fia lakik – Fotó: Jonathan Nackstrand / AFP

Miután a férfit kórházba szállították, értesítették a rendőrséget, akik őrizetbe vették a 70 éves anyját.

A nő tagadta, hogy fogva tartotta volna a fiát, és ő okozott volna neki súlyos sérüléseket. A nőt csütörtökön elengedték az őrizetből.

Emma Olsson ügyész azt mondta az AFP-nek, hogy nem találtak arra utaló jelet, hogy a férfit bezárták, megkötözték vagy bármilyen módon fizikailag akadályozták abban, hogy távozzon. „A férfi maga azt mondta, hogy rajta múlt, elhagyja-e a lakást” – mondta, hozzátéve, hogy kiderült, szemtanúk időnként látták a szabadban. Olsson szerint a férfi sérülései nem erőszakos úton keletkeztek.

Olsson azt mondta, hogy az ügy ezzel nem ért véget, mert a szociális ellátórendszernek vizsgálnia kell, hogyan nem tűnt fel senkinek, ami történt. Korábban svéd lapok azt írták, a szociális ellátók, bár szóltak nekik, nem tettek semmit, a család többi része pedig megpróbált kevés jelentőséget tulajdonítani az esetnek.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!