Öten haltak meg a trieri gázolásban, egy csecsemő és az apja is a halálos áldozatok között van

2020. december 2. – 09:55

Öten haltak meg a trieri gázolásban, egy csecsemő és az apja is a halálos áldozatok között van
Foto: MTI/DPA/AP/Harald Tittel

Másolás

Vágólapra másolva

Ötre emelkedett a németországi gázolás halálos áldozatainak száma, miután kedden délután Trier sétálóutcáján egy autós a gyalogosok közé hajtott, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A gázolásban meghalt egy 25, egy 52 és 73 éves nő, valamint egy csecsemő és az apja is. A gyermek anyja túlélte az esetet. Ő a másik, másfél éves gyermekével együtt kórházban van.

Az autó vezetője szándékosan gázolta el az embereket az utcán. Szemtanúk szerint direkt cikkcakban hajtott, hogy minél több embert el tudjon sodorni. Az ámokfutásban 14 ember sérült meg.

Az 51 éves férfit az első segélyhívás beérkezése után 4 perccel a helyszínen elfogták. Az alkoholszonda 1,4 ezrelékes véralkoholszintet mutatott, ami már túl van az enyhe ittasság fokozatán. Kiderült az is, hogy a férfi az elmúlt napokban az autójában aludt.

Az ügyészség hivatalos közlése szerint több jel utal arra, hogy férfi pszichiátriai problémákkal küzd. Egyelőre még nem döntöttek arról, hogy előzetes letartóztatásba, vagy zárt pszichiátriai intézetbe kerül.

Egyelőre nem tudni a férfi tettének okát, de jelenleg semmi sem utal vallási vagy politikai motívumra. A férfi ellen emberölés, emberölés kísérlete és súlyos testi sértés gyanújával indult eljárás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!