Kómában fekvő, koronavírusos polgármestert választottak Brazíliában

2020. november 30. – 17:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Noha koronavírus-fertőzöttsége miatt kómában fekszik és lélegeztetőgépen tartják, vasárnap a brazíliai Goiânia város polgármesterévé választottak egy helyi politikust, Maguito Vilelát.

A Reuters cikke szerint egészségügyi állapota ellenére Maguito Vilela a Brazíliavárostól mintegy 200 kilométerre fekvő, kb. 1,5 milliós lakosságú város szavazatainak 52,6 százalékát szerezte meg.

A centrista Brazil Demokratikus Mozgalom politikusának koronavírustesztje október 20-án lett pozitív, majd egy héttel később a São Pauló-i Albert Einstein kórházba szállították, október 30-án pedig lélegeztetőgépre tették. November 8-ra ugyan javult az állapota, egy újabb héttel később viszont ismét intubálni kellett.

Maguito Vilela fia, Daniel egyenesen szégyenletesnek nevezte, hogy apja politikai ellenfelei a kórházban fekvő férfi halálhírét keltették – a nyilatkozat szerint autók hangosbemondóin és WhatsApp-üzenetekben is –, hogy azt sugalmazzák, nem érdemes rá szavazni.

Az eredményhirdetés után Vilela helyettese, Rogério Oliveira da Cruz alpolgármester sajtótájékoztatót hívott össze, ahol a résztvevők közösen imádkoztak az új polgármester mielőbbi felépüléséért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!