Arizonában is hivatalos, hogy Joe Biden nyert

2020. november 30. – 22:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn hitelesítették a választási adatokat Arizonában, ez alapján 10500 szavazattal Joe Biden nyert Donald Trumppal szemben. Az MTI írja, hogy az eredmény azt is jelenti, hogy eggyel több szenátort delegálhatnak a demokraták az elektori tesületbe a republikánusok kárára. Mark Kellyt a héten már be is iktatják a hivatalába.

Hiába kiált csalást és indított jogi eljárásokat Donald Trump több billegő államban is, végül Georgia, Pennsylvania és most Arizona esetében is kiderült, hogy Joe Biden nyert, és hitelesítették a győzelmét. Trump ragaszkodik hozzá, hogy tömeges csalás történt a választásokon, de erre továbbra sem tudott semmilyen bizonyítékot bemutatni.

Ettől függetlenül egy hálaadási napi videókonferencián jelezte, ha az elektori testület szerint is Joe Biden az új amerikai elnök, akkor ő átadja a Fehér Házat, bár szerinte még sok dolog fog történni január 20-ig, amikor is beiktatják Joe Bident.

Frissítés: Arizona mellett Wisconsin is elismerte Biden győzelmét annak ellenére, hogy Donald Trump továbbra is vitatja az eredményeket. Biden wisconsini győzelmét egy részleges újraszámolás után közölték, az újraszámolás csak növelte az amúgy is 26 ezernyi különbséget Biden és Trump között.

(AP NEWS)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!