Meglepő, de igaz: még a New York-i metróban is fosztogatnak a réztolvajok

2020. november 28. – 11:47

Meglepő, de igaz: még a New York-i metróban is fosztogatnak a réztolvajok
Michael Blooemberg korábbi New York-i polgármester a 34-ik utcai állomáson Fotó: Peter Foley / MTI/EPA

Másolás

Vágólapra másolva

Kellő helyismerettel rendelkezhettek a metróhálózatba bejutó tolvajok.

Még Manhattan-ben is gondot okozhat az amúgy eléggé „kelet-európaian” hangzó réztolvajlás. Egy friss New York-i esetben ugyanis a rendkívül forgalmas, évi 40 millió utast fogadó Canal Street és 34. utca/Herald Square állomások között 9 kilométer rézkábelt loptak el a tolvajok.

(Ide kattintva olvashatók legfrissebb írásaink!)

A New York Post cikke alapján a New York-i hatóságok bejelentették, hogy nagyon komolyan veszik a mintegy 3 millió forint értékű lopást. Úgy tűnik, hogy a pontos helyismerettel rendelkező betörők a metróállomások aknáin keresztül jutottak be, de azt még a rendőrök sem tudják, hogy a rengeteg drótót milyen módszerrel vágták fel és jutttatták ki a metró területéről.

Az ügyben NYPD (New York Police Department) és az MTA (Metropolitan Transportation Authority) , vagyis a New York-i Rendőrség és a közlekedési hatóság együtt nyomoz, eddig őg tűnik, hogy belső munka lehetett, hiszen laikus számára életveszélyes mutatvány lett volna a kábelek között lavírozni és vagdosni.

A rézkábelek beváltási ára a réztartalomtól függően eltérő lehet, de az 1 dollártól indulva, akár a 4,5 dollárt is elérheti egy kiló beváltási ára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!