Gyaníthatóan rendőrök lőttek agyon egy kanadai csecsemőt

2020. november 28. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A családi dráma után autós üldözés indult, a rendőrök tüzet nyitottak. Az eset körülményeit még vizsgálják.

Szörnyű családi drámáról számolt be a brit the Guardian. A kanadai esetben, a 75 ezres, amúgy békés és gazdag, ráadásul érdemi magyar közösséggel is bíró Kawartha Lakes környéken a rendőröket családi drámához riasztották.

(Ide kattintva olvashatja el legfrisseb cikkeinket!)

A 33 éves apa egy vita hevében megfenyegette feleségét, egy terapautát és elrabolta az egy éves gyermekét. Az eszelős férfi feldobta egy pickup platójára a gyereket, majd elhajtott és az őt megállítani igyekvő rendőröket, rendőrautókat is elgázolta. A rendőrség három munkatársa a gyilkos szándékú gázolást látva, tüzet nyitott. Ekkor, eddig tisztázatlan körülmények között a gyermek meghalt, az apa pedig súlyosan megsérült.

Egyelőre még hivatalosan nem erősítették meg, hogy a rendőrök golyója végzett a csecsemővel, de az ilyen esetekre létrehozott különleges egység már vizsgálódik.

Mint a National Post írja az eset a tóvidéki környék egy fűrésztelepeket üzemeltető, 5 ezer fős kis közösségben (Peterboroughban) történt. Andy Letham, Kawartha (a különös városnév egy indián elnevezés Ka-Wa-Tha, vagyis a „hűs vizek és gazdag földek” angolosításából származik) polgármestere a folyamatban levő nyomozás miatt részleteket nem árlt el, de jelezte, hogy a kicsi és összetartó közösséget nagyon megrázta a szörnyű tragédia.

Természetesen, mint szinte minden olyan esetben, amikor civil áldozata van egy rendőri intézkedésnek, máris megjelent néhány tüntető, akik a „gyilkos” rendőrök elítélését követeli.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!