Felfüggesztettek három francia rendőrt, mert összevertek egy fekete férfit

2020. november 27. – 07:17

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztettek három francia rendőrt Párizsban, miután csütörtökön nyilvánosságra került egy felvétel, amin az látszik, hogy összevernek egy fekete férfit, akit azért állítottak meg, mert nem rajta maszk, írja a CNN. Mindez szombaton történt, a rendőrök ellen vizsgálat indult.

Az áldozat az utcán sétált, amikor szembe jöttek vele a rendőrök, nem volt rajta maszk, ezért bement a lakásába. Elmondása szerint a rendőrök öt percen át ütötték rugdosták, közben rasszista megjegyzéseket tettek rá. Végül elő is állították, azzal gyanúsították meg, hogy ellenállt a rendőri intézkedésnek. Az ügyészség azonban ezt elvetette, és inkább a rendőrök ellen indított vizsgálatot.

„Az emberek, akiknek védeniük kéne, megtámadtak. Semmit se tettem, amivel rászolgáltam volna erre. Csak azt szeretném, ha ezt a három embert megbüntetnék a jog szerint”

– nyilatkozta a megvert férfi. A rendőrök felfüggesztését maga Gérald Darmanin francia belügyminiszter rendelte el, szerinte beszennyezték a köztársaság egyenruháját.

A mostani eset azért is váltott ki nagy felháborodást, mert a rendőrség erőszakosan lépett fel egy Párizs közepén felállított menekülttábor felszámolása során. A felvételek szerint a rendőrök gumibotokat és könnygázt is használtak. A belügyminiszter sokkolónak nevezte a felvételeken látottakat. Ráadásául egy törvénytervezet lehetővé tenné, hogy akár egyéves börtönbüntetéssel és 45 ezer eurós bírsággal is sújtsák azokat, akik akcióban vagy munka közben lévő rendőrökről olyan képfelvételt tesznek közzé a sajtóban, amin felismerhetőek az arcuk vagy más azonosítójuk alapján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!