Fellebbviteli bíróság utasította el Pennsylvaniaban Trump jogászainak pereskedését, mert nem tartotta érdeminek a követeléseiket

2020. november 27. – 22:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump jogászai megpróbálták feléleszteni a választási eredményeket megkérdőjelező szövetségi polgári pert, de egy pennsylvaniai fellebbviteli bíróság úgy döntött, a követeléseik megalapozatlanok. A Harmadik Körzeti Fellebbviteli Bíróság három bíróból álló testülete utasította el a Rudy Giuliani vezette Trump-kampány kérelmét a korábban szintén elutasított perének módosítására.

Stephanos Bibas bíró, Trump kinevezettje azt mondta a testületnek:

„A kampány nem állítja, hogy bármelyik szavazólap leadásakor csaltak volna, vagy a szavazatokat illegális választópolgár adta volna le, és azt sem, hogy bármelyik vádlott rosszabbul kezelte volna a Trump-kampányt és szavazatait, mint a Biden-kampányt és szavazatait. ”

illetve, hogy

„A panasz második módosítása még mindig olyan alapvető hibáktól szenved, hogy hiábavaló lett volna a módosítási engedély megadása.”

A bírák azt mondták, súlyosak az igazságtalanságra vonatkozó vádak, de a vádakhoz konkrét állítások és bizonyítékok szükségesek, amikből ebben az esetben egy sincs, és a hiányukban nem lehet kijelenteni, hogy maga a választás igazságtalan lett volna.

Mike Gwin, a Biden kampány szóvivője a Szövetségi Fellebbviteli Bíróság döntése után azt mondta, hogy

„ennek a választásnak vége és Donald Trump veszített”

és azzal érvelt, hogy az „érdemtelen perek” nem változtatnak az eredményen, illetve, hogy

„Az ehhez hasonló kétségbeesett és kínosan érdemtelen perek továbbra is kudarcot fognak vallani, és nem változtatnak azon a tényen, hogy Joe Biden 2021. január 20-án elnöki esküt tesz.”

Donald Trump és több szövetségese az amerikai választások óta próbálja kétségbe vonni az eredmény legitimitását, és jogi csatározásokba kezdtek a fontosabb államokban, csalásokra hivatkozva.

Az elnök pénteken először mondta ki Biden győzelme óta, hogy átadja a hatalmat az elnökválasztást megnyerő Joe Bidennek, ha az elnökválasztó testület a demokrata politikust választja meg az Egyesült Államok következő elnökének.

(CNN)

(Borítókép: Tasos Katopodis/Getty Images)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!