Negyven év börtönt kapott a fiatal lányokat szexuálisan kihasználó dél-koreai bűnbanda vezetője

2020. november 26. – 13:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Negyven év börtönre ítélte egy dél-koreai bíróság azt a fiatal férfit, akit még márciusban tartóztattak le, miután kiderült, hogy az általa irányított bűnszervezet fizetős chatszobákban terjesztett lányoktól kizsarolt, szexuális tartalmú videókat. A Cso Dzsubin (Cho Ju-bin) vezetésével működő banda legalább 74 lányt használt ki, köztük 16 kiskorút, a szobákat pedig legalább 10 ezren használták, és volt, aki 1200 dollárt fizetett, hogy hozzáférhessen a tartalmakhoz – írja a BBC.

Az ítéletet meghozó szöuli bíróság a Yonhap hírügynökség beszámolója szerint úgy fogalmazott, hogy a vádlott széles körben terjesztette a szexuális tartalmakat, melyekhez az áldozatok behálózásával és átverésével jutott hozzá. Mint írták, a férfit a kiskorúakat a szexuális zaklatástól védő törvények megsértése, illetve a zaklató videókat pénzért terjesztő bűnbanda üzemeltetése miatt találták bűnösnek.

Az ügy márciusban elég nagy port kavart Dél-Koreában, ami nem is volt meglepő, az utóbbi időszakban ugyanis egymást érték a durva szexuális botrányok az országban. Ebben az esetben ráadásul elég komoly ügyről volt szó a rengeteg érintett miatt, akik között számos kiskorú is volt. A bűnbanda úgy hálózta be az áldozatait, hogy modell-, illetve escortmunkákat ígért nekik, majd a folyamat során különféle ígéretekkel és trükkökkel kiszedte belőlük a személyes adataikat, és képeket a testükről. Később aztán ezekkel zsarolták ki tőlük a szexuális tartalmú videókat, amiket a fizetős chatszobákban meg lehetett nézni.

A közfelháborodás, illetve az ennek nyomán összegyűjtött ötmillió aláírás miatt az ország rendőrsége a megszokottól eltérően végül megnevezte a vádlottat, aki a bűnszervezete segítségével a Telegramon létrehozott titkos szobákban terjesztette a videókat. Cso a letartóztatása után bocsánatot kért azoktól, akiket bántott, és megköszönte, hogy „megfékeztek egy olyan gonoszt, akit nem lehetett megállítani”. A rendőrség közlése szerint a tavalyi év vége óta 124 gyanúsítottat tartóztattak le, és Csóval együtt 18 olyan embert vettek őrizetbe, akik a chatszobákat üzemeltették. Rajta kívül öt vádlottat ítéltek el, ők 7 és 15 év közötti börtönbüntetést kaptak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!