Magyar származású jelölt is van a leendő Biden-kormányban

2020. november 23. – 19:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő este nyilvánosságra hozták a jövőbeni Biden kormányzat több jelöltjének nevét is – írta meg az Axios.

Ahogy az várható volt, a magyar származású Antony Blinken lett Biden külügyminiszter-jelöltje. Anthony Blinken anyja magyar, az apja, Donald Blinken, 1994 és 1997 között az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt.

Antony Blinken. Fotó: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
Antony Blinken. Fotó: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Rajta kívül még a következő pozíciók jelöltjeit hozták nyilvánosságra:

  • a nemzetbiztonsági tanácsadó: Jake Sullivan
  • a hírszerzés igazgatója: Avril Haines
  • a belbiztonsági miniszter: Alejandro Mayorkas
  • az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete: Linda Thomas-Greenfield
  • az éghajlatért felelős különleges elnöki megbízott pedig John Kerry.

Ahogy azt Biden egyik tanácsadója előre jelezte, a kabinetet elég sokszínűre tervezték: Avril Haines lenne a hírszerzés első női vezetője, illetve a belbiztonsági minisztérium titkára, Alejandro Mayorkas lenne az első latinó származású kabinettag ebben a pozícióban.

Az Axios szerint Biden mind a hat nemzetbiztonsági jelöltje vezető szerepet töltött be az Obama-adminisztrációban, és többük is azoknak az ügynökségeknek a dolgozója volt, amelyeknek vezetésére jelölik most őket.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom