Halálos cápatámadás történt Ausztráliában

2020. november 22. – 09:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cápa ölt meg egy férfit Nyugat-Ausztrália egyik népszerű strandjánál, Cable Beach közelében, írja a BBC. Az áldozatot ki tudták húzni a vízből, de rövidesen megállapították a halál beálltát. A strandot lezárták, az embereket arra kérik, hogy maradjanak távol az itteni vizektől. A cápát keresik, de egyelőre még azt sem tudni, melyik fajhoz tartozik.

Ebben az évben ez már a nyolcadik halálos cápatámadás volt az ausztrál partoknál, és az illetékes kormányzati ügynökség szerint legalább 22 olyan eset volt, amikor megsebesítettek valakit. Cable Beach környékén azonban nagyon ritkán történik ilyen. Az ausztrál ABC szerint 1993-ban fordult elő ezelőtt utoljára.

A férfi, aki most meghalt, az ötvenes éveiben járt, és épp bodyszörfözött a parttól körülbelül 40 méterre, amikor megharapta a cápa. Az állat körülbelül 3-4 méter hosszú volt a szemtanúk szerint. A támadást észrevette egy pár, akik a közelben fürödtek. Ők húzták ki a partra a sérült áldozatot, míg a férfi felesége, aki a parton volt, hívta a mentőket. A cápa még körülbelül fél órán át a part közelében maradt a támadás után.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!