Birokra kelt egy aligátorral a kutyáját védő floridai nyugdíjas

Egy 74 éves nyugdíjas, Richard Wilbanks a floridai Esteróban sikeresen kimentette a kiskutyáját egy aligátor szájából, és a mentőakciót rögzítette egy kamera, amelyet épp egy olyan együttműködés keretében állítottak fel, amely a vadvilág és az emberek egymás mellett éléséről szól. Az esetről a CNN számolt be, itt a videót is meg lehet nézni.

Wilbanks a CNN-nek elmesélte, hogy épp sétált a 3 hónapos spániellel, Gunnerrel a telke végében lévő tavacska mellett, amikor az aligátor - akár egy rakéta - előrobbant a vízből. A férfit meglepte, mennyire gyors az állat. Azonnal, ösztönösen cselekedett, belegázolt a vízbe, és megragadta az aligátort. Megfogni még nem is volt annyira nehéz, annál több erő kellett a szája szétfeszítéséhez, de ez is sikerült, és Gunner kiszabadult. A kutya csak egy helyen sebesült meg, és már jól van, azóta jártak állatorvosnál. A gazdája kezét megrágta az aligátor, ezért ő is orvoshoz ment tetanuszért.

Az aligátor visszahúzódott a vízbe. Wilbanks nem akarja, hogy baja essen, vagy hogy elvigyék onnan, úgy van vele, hogy osztoznak ezen az élőhelyen. Azt mondta: ezentúl legalább három méter távolságot fog tartani a tó partjától, amikor a kutyájával arra sétálnak.

Iratkozz fel a Telex hírlevelére!

Belső infók, tartalomajánlók a szerkesztőktől, csodálatos digitális apróságok!

Feliratkozom