Hetvenhét rendőr sérült meg a szerdai berlini tüntetésen

2020. november 20. – 08:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hetvenhét rendőr sebesült meg az erőszakba torkolló szerdai berlini tüntetésen, és 365 tüntetőt vettek őrizetbe a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások elleni demonstráción – írja az MTI.

Volt, aki az egész arcát védte, de sok tüntetőn nem volt maszk – Fotó: Christian Mang / Reuters
Volt, aki az egész arcát védte, de sok tüntetőn nem volt maszk – Fotó: Christian Mang / Reuters

A német főváros és az egész ország egyik jelképeként számontartott Brandenburgi kapunál rendezett demonstráción a nagyjából tízezer résztvevő többsége nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat – maszkviselés, távolságtartás –, ezért a rendőrség a kezdete után röviddel befejezettnek nyilvánította a megmozdulást, és felszólította a tüntetőket, hogy oszoljanak szét.

Ahogy azt szerdán írtuk, erre legnagyobb részük nem volt hajlandó, a rendőrök vízágyúkat vetettek be ellenük, a tömegből azonban többen is a rendőrökre támadtak. A rendőrség vezetése szerint embereik évtizedek óta nem tapasztaltak olyan dühödt erőszakot tüntetők részéről Berlinben, mint most.

Az emberek azért vonultak az utcára, mert a kormány új, többek által felhatalmazási törvényként is emlegetett javaslata szerint a kormány szövetségi szinten is betartathatná a járványellenes intézkedéseket, azaz a gyülekezésre, maszkviselésre és köztéri alkoholfogyasztásra vonatkozó szabályokat, valamint bezárathatna boltokat és megakadályozhatná sportesemények megrendezését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!