Medvét gázolt el egy repülőgép Alaszkában

2020. november 16. – 08:36

Másolás

Vágólapra másolva

Barnamedvét gázolt halálra leszállás közben egy repülőgép az alaszkai Yakutat repülőterén, írja az MTI.

A nőstény medve elpusztult, a Boeing 737-700-es repülőgép megrongálódott a szombat esti balesetben. Az utasok és a személyzet tagjai közül senki sem sérült meg. Az anyamedve kétéves kölykével együtt bóklászott a leszállópályán, de a medvebocsnak nem esett baja.

A repülőtér 10 perccel az Alaska Airlines járatának érkezése előtt tisztította meg a leszállópályát, amelyen nem észlelték vadon élő állat nyomát. A repülőgép pilótái már a földön, lassítás közben vették észre a gép előtt átszaladó medvéket.

A gép orra még nem érte el az állatokat, a kapitány azonban egy becsapódást észlelt a repülőgép bal oldalán, amikor áthaladtak a medvék fölött.

A halálra gázolt anyamedve tetemét a leszállópálya közepétől hat méterre találták meg, a repülőgépnek a baloldali hajtóműve sérült meg. A javítás több napot vesz igénybe a légitársaság szerint.

Az alaszkai repülőtereken már korábban is előfordult, hogy repülőgépek szarvassal, karibuval, lúddal vagy más vadon élő állattal ütköztek, de ez az első eset, hogy medvét gázoltak el.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kövess minket Facebookon is!