Kim Dzsongun 25 nap után előkerült, súlyos bűnökkel vádolta a Phenjani Orvosi Egyetemet

2020. november 16. – 05:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A koronavírus-járvány okozta vészhelyzet intézkedéseinek szigorítására adott utasítást Kim Dzsongun észak-koreai vezető a Koreai Munkapárt politikai bizottságának ülésén, írja az MTI az észak-koreai hírügynökség (KCNA) alapján.

A testületet a koronavírus okozta gazdasági és politikai bizonytalanság közepette hívták össze, amely további terheket ró Észak-Korea gazdaságára az atomprogramja miatt kiszabott nemzetközi szankciók hatása mellett.

Kim Dzsongun hosszabb idő, 25 nap után jelent meg újra a nyilvánosság előtt, és a teljes készültség fenntartásának, valamint a járvány elleni munka fokozásának szükségességét hangsúlyozta.

A résztvevők megvitatták a Phenjani Orvosi Egyetem pártfunkcionáriusai által elkövetett, közelebbről nem megnevezett „súlyos bűnöket”, amelyeket – a KCNA jelentése szerint – „védelmükbe vettek, fedeztek és elősegítettek” más tisztségviselők a párt központi bizottságából és más állami szervektől azzal, hogy nem voltak képesek megszigorítani az egyetem feletti ellenőrzést. Az észak-koreai hírügynökség ugyanakkor nem részletezte, hogy az állítólagos bűnöknek közük volt-e a koronavírus-járványhoz.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint

Észak-Korea több mint 12 ezer ember teszteléséről számolt be november elejéig, miközben egyetlen igazolt fertőzést sem jelentett.

A járvány kezdete óta összesen 6173 embernél, köztük nyolc külföldinél találtak fertőzésgyanút és 174 embert helyeztek karanténba október utolsó hetében, közölte a WHO.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!