80 milliárd forintot követel annak a nőnek a családja, akit lefejezett egy vasdarab egy amerikai nemzeti parkban

2020. november 14. – 19:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

80 milliárd forintnak megfelelő kártérítést követel annak a 25 éves ugandai turistának a családja, aki egy egészen valószínűtlen balesetben halt meg. Az MTI szerint turista a kocsijában ült, amikor az Arches Nemzeti Park kapujában az erős széllökés miatt leszakadt egy rosszul rögzített vasdarab, és szabályosan levágta a fejét.

Az áldozat, Esther Nakajjigo egy nemzetközileg is ismert nőjogi aktivista volt, és francia férjével mentek el idén nyáron megünnepelni az évfordulójukat a utah-i nemzeti parkba, ahol aztán a tragédia történt. A férfi 240 millió, a szülők pedig 30 millió kártérítést követelnek a nemzeti parkokat felügyeli szövetségtől és az Arches Nemzeti Parktól.

A férfi azt nyilatkozta, hogy a sérelemdíjjal azt szeretnék elérni, hogy a Nakajjigo által elindított humanitárius projektet és szervezetek a nő halála után is működni tudjanak.

A kereset szerint az erős szélben elszabadult fémrúd úgy hasította át az autó oldalát, „mint forró kés a vajat”. A család ügyvédei szerint a Nemzeti Park Szolgálat évek óta olyan vascsöveket használ a kapuknál, amelyeknek „hegye éles, mint egy dárda”, és tudott volt, hogy ha nem rögzítik őket megfelelően, az autók elé csapódhatnak az útra.

A Telex legfrissebb híreiért ide kattintson! »»»»»»»»»

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!