A Secret Service tizede kidőlt Trump kampánykörútja után

2020. november 13. – 18:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Secret Service 130 tisztje került karanténba vagy koronavírus-fertőzés, vagy fertőzött emberrel történt kontaktba kerülés miatt Donald Trump kampánykörútja után, írja a Washington Post.

A lapot informáló, a Secret Service belső ügyeire rálátó forrás szerint a fertőzések nagy része akkor történhetett, amikor Donald Trump leköszönő elnök a november 3-i elnökválasztás előtt kampányeseményeket tartott több államban is.

A Secret Service tagjai között tapasztalt megfertőződések összekapcsolhatók a Fehér Ház stábjának felsővezetésében, illetve a Republikánus Párt vezetői között tapasztalt megbetegedésekkel – többek között Trump kabinetfőnöke, illetve két politikai tanácsadó is elkapta a koronavírust.

Trump a választás előtti napokban november 2-án az észak-karolinai Fayetteville-ben, a pennsylvaniai Scrantonban, a michigani Traverse Cityben, illetve a wisconsini Kenoshában és Grend Rapidsben járt, ahol egyenként több mint 20 fő védelmi személyzet őrizte.

A megfertőződött személyek nem a Secret Service ügynökei, hanem tisztjei – javarészt civilruhások, akik az elnököt, a családját és több magas rangú személyt védenek. Belőlük nagyjából 1300 van szolgálatban, így most a tizedük van karanténban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!