Rendőrségi akció zajlott az Ubisoft kanadai központjánál

2020. november 13. – 22:07

Másolás

Vágólapra másolva

Különös rendőrségi akció zajlott Montrealban a St-Laurent Boulevard és a St-Viateur út kereszteződésénél, az Ubisoft videójáték-fejlesztő cég irodájának közelében péntek délután, írja CBC.

Az akcióról készült felvételeken az volt látható, hogy több fegyveres kommandós és páncélozott járművek is a helyszínre érkeztek, miután bejelentést kaptak. A montreali rendőség Twitter-oldalán arra kérte az embereket, hogy kerüljék el a környéket. A vörös téglás irodaház tetején tucatnyi ember tartózkodott, miközben a tetőterasz ajtaját tárgyakkal torlaszolták el a felvételek alapján.

A rendőrség későbbi bejegyzése szerint nem történt sérülés a helyszínen. A helyzettel Montreal polgármestere, Valérie Plante is foglalkozott, azt írta, felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, és figyelik a fejleményeket. Ő is arra kért mindenkit, hogy kerüljék el a Mile End városrészt. A rendőrség szóvivője, Veronique Comtois elmondta, hogy a különleges erők ellenőrzik az épületet.

A CTV Montreal televíziócsatorna arról számolt be, hogy az Ubisoft egy vállalati feljegyzésben arra kérte az alkalmazottait, hogy barikádozzák el magukat, némítsák el a mobiltelefonjaikat és maradjanak csendben. Az irodaházban az Ubisoft mellett több más cég irodája is található.

Végül helyi idő szerint délután fél négy körül a rendőrök több tucat alkalmazottat kísértek ki az épületből. A rendőrség ekkor azt írta, hogy nem azonosítottak fenyegetést a helyszínen, és kiürítik az épületet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!