16 hónapos gyerek is volt az Ausztráliában és az USA-ban lekapcsolt pedofilhálózat áldozatai között

2020. november 11. – 05:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyermekeket szexuálisan kizsákmányoló, interneten keresztül működő hálózatot számoltak fel Ausztráliában és az Egyesült Államokban, a két országban 17 gyanúsítottat vettek őrizetbe, akik ellen 828 vádpontban indult eljárás – közölte szerdán az ausztrál szövetségi rendőrség nyomán az MTI.

A bűnözőknek áldozatul esett gyerekek átlagéletkora 8 év, a legfiatalabb 16 hónapos, a legidősebb pedig 15 éves volt.

Christopher Woods, az ausztrál szövetségi rendőrség gyermekvédelmi műveleteinek ügyvivő parancsnoka szerint a bűncselekmények mértéke példa nélküli. „Ezek a férfiak a gyanú szerint gyermekzaklatási anyagokat készítettek társaik züllött vágyainak kielégítésére, egy fikarcnyit sem törődve azzal, hogy tetteik milyen maradandó hatással lesznek ezekre a gyerekekre” – mondta Woods.

Az ausztrál rendőrség közlése szerint „a kizsákmányoló hálózat világszerte kiterjesztette förtelmes tevékenységét”. Az ügyben 146 jogsegélykérelmet terjesztettek elő, mivel a nyomozás európai, ázsiai, amerikai, kanadai, illetve új-zélandi szexuális bűncselekményeket elkövetőkhöz vezető szálakat derített fel.

A nyomozásnak köszönhetően az ausztrál hatóságok nyolc új-dél-walesi férfi ellen 577 vádpontban emeltek vádat, míg az Egyesült Államokban három gyanúsítottat fogtak el, egyikük gyermekgondozó.

Az ügyben az első őrizetbevétel februárban volt, a legutóbbi pedig a múlt héten.