Atom-tengeralattjáróra mászó jegesmedvéket lőttek agyon Kamcsatkán

2020. november 9. – 15:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rövid úton agyonlőtték azt a jegesmedve anyát és bocsát, akik még a hétvégén másztak fel az orosz csendes-óceáni flotta Ribacsijnál állomásozó tengeralattjáróinak egyikére. Az esetről videó is készült, ez alapján a idősebb állatot azért kellett lelőni, mert nagyon alultáplált volt, a bocsot pedig azért, mert agresszívvá vált volna az anyja nélkül – írja a 444.

A két jegesmedve az Alekszandr Nyevszkij, vagyis I. Sándor vlagyimiri nagyfejedelem nevét viselő tengeralattjáróra mászott fel élelem után kutatva, a felvételek alapján részben azért, hogy megmeneküljenek a fulladástól. A ribacsiji lakosok elmondása alapján a két állat állítólag napok óta mászkált már a település környékén, és hiába próbálkoztak, nem tudták elijeszteni őket onnan.

Az esetről készült videó alatt a jegesmedvéket lelövő vadász és társa beszélgetnek, utóbbi gúnyosan meg is jegyzi, hogy a fegyveres férfi nem lő jól, miután az egyik állat nem halt meg azonnal a lövés után. A vadász szerint az anyamedvét azért kellett megölni, mert sovány és sérült volt, a bocsot pedig azért, mert az anyja nélkül agresszívvá vált volna. A videóban az is elhangzik, hogy nincs más módja annak, hogy kordában tartsák a ragadozókat. A felvételt alább lehet megnézni, de csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!