Trump összetörve tért vissza a Fehér Házba a golfozásból

2020. november 8. – 07:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Emlékezetes és még biztos sokszor előkerülő pillanat, hogy Trump éppen a Fehér Háztól 40 km-re golfozott, amikor a nagy amerikai tévétársaságok és hírcsatornák projekciója szerint Joe Biden megnyerte a választást. A BBC elnöki tudósítója megosztott néhány részletet a napról, amikor Trump elveszítette a választást.

A beszámoló szerint a Fehér Ház újságírói sem értették, hogy Trump miért golfozik még órákkal azután is, hogy már rég elkönyvelte mindenki, hogy Biden lesz a következő elnök. Arra számítottak, hogy rövidesen az eredmények megjelenése után megszakítja a programját. Valószínűleg Trump is pontosan látta az eseményeket, mert minden nyilvánosan elkapott pillanatában úgy ábrázolják, hogy a kezében volt a telefonja.

A visszatérés pillanataFotó: Andrew Caballero-Reynolds / AFP
A visszatérés pillanataFotó: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

Visszatérve a Fehér Házba, Trump egy oldalsó bejáraton ment be az épületbe, amit elnökök ritkán szoktak használni. Összefutott néhány tudósítóval is, akiknek odaköszönt. A beszámoló szerzője szerint Trump gesztusa enerváltabb volt a szokásosnál, nem emelte magasba a kezét vagy rázta az ökét, ahogy ilyenkor szokta. Összességében a riporter szerint Trump személyesen nagyon más benyomást tett ahhoz képest, hogy Trump Twitteren a győzelmét és a magára leadott szavazatokat ünnepelte.

<<< A Telex legfrissebb híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!