Havannában ünnepeltek, sokan a kubai-amerikai kapcsolatok enyhülését várják

2020. november 8. – 07:20

Másolás

Vágólapra másolva

Havannában dudálással és tapsolással fogadták a választás eredményét. Kuba fővárosában azért örültek, mert míg Barack Obama elnöksége alatt enyhült a két ország egyébként feszült viszonya, Trump idején újra bekeményített az Egyesült Államok; számos intézkedést visszavontak és visszatértek Washington embargós politikájához.

Biden egyik névtelenséget kérő külpolitikai tanácsadója a Reutersnek a múlt héten azt mondta, hogy a demokraták, ha győznek ez elnökválasztáson, felülbírálják a döntéseket, amelyek családtagokat választanak el egymástól, korlátozzák a két ország közötti utazást, a pénzküldést.

A kubaiak abban is reménykednek, hogy Biden ismét „feltölti” a havannai amerikai nagykövetség személyzetét, amelyet Trump a minimálisra csökkentett az ott dolgozó diplomaták között előforduló – máig rejtélyes – egészségügyi panaszok miatt. Az ügyintézés leállása miatt a kubaiak csak külföldön tudnak amerikai vízumot szerezni, hogy meglátogathassák a népes floridai kubai diaszpórában élő családtagjaikat. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!