Alexandria Ocasio-Cortez belengette, hogy otthagyja a politikát, ha nem változtatnak a demokraták

2020. november 8. – 13:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ha a Demokrata Párt nem karol fel progresszív ügyeket, akkor komoly veszteségeket szenvedhet majd el a 2022-es félidős választáson. Erről a párt egyik legnépszerűbb fiatal, baloldali politikusa, Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) beszélt a The New York Timesnek adott interjújában, amely Joe Biden győzelme után jelent meg. AOC azért nem beszélt eddig erről a problémáról, mert mindennél fontosabb volt Trump legyőzése, most viszont hogy ez megtörtént, a pártnak kezelnie kell a helyzetet.

Tom Williams / POOL / AFP
Tom Williams / POOL / AFP

A képviselő határozottan visszautasította, hogy egyes centrista demokrata politikusok szerint több helyet bukott a párt az Alsóházban a Black Lives Matters és a Green New Deal miatt. Azt is belebegtette, hogy akár ki is szállhat a politikából, attól függ, hogyan alakul a pártja hozzáállása a progresszív ügyekhez. Úgy látja, a demokraták azt mutatják kifelé, hogy nagyon támogatóak például a BLM-mozgalommal, de valójában ellenségesek vele szemben.

AOC szerint nagyon súlyos kampánytechnikai problémák is vannak a párton belül. Voltak például olyan kampányaik, amelyek egy héttel a választás előtt egyáltalán nem költöttek digitális hirdetésekre; szerinte ebben kell keresni, hogy miért veszítettek el képviselői helyeket. (Business Insider)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!