Trump jogi harcát a jogi tanulmányait félbehagyó lobbista vezetheti

2020. november 07. – 09:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miután november 4-én elkezdtek beérkezni a levélszavazatok eredményei, és eltűnt Trump több százezres előnye több csatatérállamban is, az elnök egy sor jogi eljárásra készül és bejelentette, hogy kész a legfelsőbb bíróság elé vinni a választás ügyét, ha ez kell a győzelemhez. A BBC azt írja, a jogi csatározás vezetője David Bossie, az elnök 2016-os kampányigazgató-helyettese lehet.

Bossie 2000 óta a Citizens United lobbicsoport elnöke. Ez a lobbicsoport érte el Legfelsőbb Bíróság mérföldkőnek számító ítéletét, amely a vállalatok számára ugyanolyan szólásszabadságot biztosított, mint az egyének. Nem jogász, ugyan folytatott jogi tanulmányokat, de nem szerzett diplomát, viszont olyan szókimondó karakter, akivel Trump tábora valószínűlegkönnyen szimpatizál.

David Bossie, a Citizens United elnöke beszélget Stephen K. Bannonnal 2016. július 21-én Clevelandben. Fotó: Ben Jackson / Getty Images

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!