Száz embert megölt egy sárlavina Guatemalában

2020. november 07. – 08:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Guatemalában legalább százan, Hondurasban legkevesebb húszan haltak meg az Eta hurrikán miatt – írta az MTI a helyi hatóságok pénteki jelentése nyomán.

A vihar – óránként 235 kilométeres sebességű széllökésekkel – kedden csapott le Közép-Amerikára, elsőként Nicaraguára. Immár legyengülve a Karib-tengeren halad tovább Kuba felé, de szakértők szerint újból erőre kaphat.

A hurrikán pusztítását 360 ezer ember szenvedte meg a térségben. Az áldozatok többsége földcsuszamlásokban halt meg, amelyeket a hurrikánnal járó felhőszakadások okoztak, de sok embert áradás sodort el.

Guatemalában egy sárlavina 150 házat temetett be csütörtökön egy településen, ami vélhetően legkevesebb száz ember halálát okozta, de a mentők péntekig csak három holttestet tudtak kiemelni a romok alól.

Mexikó déli részén 19-en vesztették életüket ugyancsak árvíz és földcsuszamlás miatt, Panamában pedig további öten haltak meg.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!