Nem terrortámadás történt, amikor Lyonban meglőttek egy ortodox papot

2020. november 7. – 19:50

Másolás

Vágólapra másolva

Két nappal a három halálos áldozatot követelő nizza merénylet után okbóber 31-én Lyonban puskával rálőttek egy ortodox papra, aki életveszélyes sérüleseket szenvedett, a máját is eltalálta az egyik lövés. A támadót, egy 40 éves grúziai állampolgárt, pénteken vették őrizetbe a hatóságok, a férfi később beismerte tettét.


Nicolas Jacquet helyi ügyész szombaton bejelentette, hogy nem terrortámadás történt, ennek lehetőségét kizárták, írja az MTI. Az elkövető pontos indítékát még vizsgálni fogja a rendőrség, ugyanakkor az ügyész elmondta, hogy a támadó felesége viszonyt folytatott a meglőtt pappal.

A papot megoperálták, kedden ébresztették fel az altatásból. A Le Parisien című napilap értesülése szerint pap maga mondta el a nyomozóknak, hogy a férj lehetett a támadója. A rendőrség a feleségét is kihallgatta, a 30 éves orosz állampolgárságú nő megerősítette, hogy megcsalta a férjét a pappal. A lap úgy tudja, hogy a támadáshoz használt puskát a Saone folyóban találták meg a nyomozók. A BFM hírtelevízió úgy értesült, hogy a pap néhány napon belül elhagyja a közösségét, miután a személye vitatottá vált a helyi ortodox közösségben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!